top of page

VEJLEDNING & MENTORFORLØB

Vejledning

tilbydes til alle elever på Brenderup Højskole. Vi mødes i starten af semestret med hver enkelt for afklaring af dit udgangspunkt, behov, forventninger, personlige kvalifikationer, trivsel og drømme. Derudover vil studie- og erhvervsvalg være i fokus. Samtalen rundes af med en handlingsplan.

Den eksistentielle vejledning og den personlige udvikling er med til, i løbet af perioden på højskolen, at give dig afklaring og mod til at vælge studie og/eller erhverv.

I slutningen af semestret tilbydes endnu en samtale, som giver mulighed for at få afrundet, fulgt op og fulgt til dørs.

Udover de personlige samtaler tilbyder vi fælles oplæg, som giver generel viden om arbejdsmarked og uddannelsesforløb. Vi hjælper dig gerne med konkrete ansøgnings- og optagelseskrav, ligesom vi giver dig hjælp til udformning af ansøgning.

Studievejledningen varetages af skolens uddannede vejledere og skolens fastansatte lærere.

Hvis du er elev fra Grønland arrangerer vi desuden besøg af Det Grønlandske Hus. De tilbyder vejledning på grønlandsk om studievalg og hjælp til udfyldelse af ansøgningsskema.

Mentorelev 

Er du under 25 år og uden uddannelse har du mulighed for at blive optaget på skolen som mentorelev. Dette kræver at du sammen med din UU-vejleder har udarbejdet en uddannelsesplan, hvor et højskoleophold indgår.

Som mentorelev tilbyder vi dig ekstra vejledning udover den ovenfor beskrevne. Du bliver tilknyttet en af vores lærere, som hjælper dig til nå de mål, der er i uddannelsesplanen. Alle skolens lærere er mentoruddannet.

Når du kommer til skolen udarbejder vi en skriftlig aftale for forløbet. Vi aftaler hvor tit vi skal mødes for at snakke om ugen der er gået, og om hvordan det går. Hvis der er behov for det planlægger vi et møde af længere varighed.

Alt efter ønsker arbejder vi med de mål, som er for den enkelte elev. Det kan f.eks. være et ønske om større selvtillid, forbedring af sprogkundskaber eller et ønske om at blive bedre til at stå op om morgenen.

Price, grants, funding

Priser

Price for the long stay

​

Shared room/week                                      1.190 kr.

Single room/week                                       1.390 kr.

Study trip in Europe 5-7 dage                        3.500 kr.

Study trip to Nepal 14 dage                        10.000 kr.

Registration fee                                            1.650 kr.

Entire spring stay incl. 11 weeks in Nepal      38.390 kr.

Entire autumn stay incl. 8 weeks in Nepal      32.990 kr.

​

Der er ikke altid studierejse på kurser på 12 uger.

Indmeldelsesgebyret dækker bl.a. materialer og ekskursioner.

Betalingen for opholdet bliver opkrævet månedsvis forud.

Indmeldelsesgebyr opkræves i forbindelse med bekræftelse på opholdet.

​

​

Støtteordninger

​

Mentorordning
Unge mellem 17 1/2 og 25 år uden en ungdomsuddannelse med behov for ekstra støtte for at kunne gennemføre en kompetencegivende ungdomsuddannelse har mulighed for at få tilknyttet en fast mentor, som tager hånd om den unge og fungerer som personlig vejleder og sparringspartner. . For at blive mentorelev skal du kontakte dit lokale UU-center og sammen med din UU-vejleder udfylde en uddannelsesplan, som skal sendes til højskolen.
Vi har mulighed for at nedsætte egenbetalingen for mentorelever efter individuel vurdering.

​

Kommunestøtte
Nogle kommuner yder kommunestøtte til højskoleophold. Beløbets størrelse varierer fra kommune til kommune.

​

Ledige dagpenge modtagere under 25 år
Ledige under 25 år kan få 50 procent af dagpengesatsen under et højskoleophold. Det skal afvikles inden for det første halve år af ledighedsperioden. Du må dog ikke selv have sagt dit job op. Hør nærmere hos dit lokale jobcenter.

​

Ledige modtagere af kontanthjælp
Kontanthjælpsmodtagere kan eventuelt komme på højskole som led i en handlings- eller aktiveringsplan. Hør nærmere hos din kommune.

​

Revalidering/Omskoling
Der kan ydes støtte til højskoleophold, som er led i en revalidering, omskoling eller en fastlagt erhvervsplan. Der kan ydes hjælp til nødvendige uddannelsesudgifter.

​

Sygedagpenge under Højskoleophold
Retten til sygedagpenge bevares under et højskoleophold, hvis opholdet kan forenes med sygdommen og ikke hindrer evt. behandling.

​

Nyankomne flygtninge og familiesammenførte indvandrere
Nyankomme flygtninge og familiesammenførte indvandrere, som er omfattet af mulighederne for et introduktionsprogram, kan komme på højskole som en del af deres individuelle kontrakt med kommunen. Flygtninge kan vælge at tage på højskole, straks efter de har fået asyl. De kan eventuelt få støtte af kommunen til at dække egenbetalingen.

​

Sydslesvig og Sønderjylland
Elever med bopæl i Sydslesvig kan søge støtte hos Dansk Skoleforening for Sydslesvig. Elever fra Sønderjylland kan søge støtte hos Sønderjysk Skoleforening, hvis man er medlem.

​

Færøske elever

kan søge rejsestipendium til minimum ét studieår fra Studulsstovnurin, Tórshavn: www.studul.fo.
Tlf.: +298 356 800

​

Grønlandske elever 

skal skal henvende sig til Piareersarfiit i den by, de befinder sig i.

​

Islandske elever

kan søge støtte hos: Foreningen Norden, Kbh. Ø.
Tlf.: +45 3342 6325
Derudover er det muligt at søge Nordplus legat via Nordisk informationskontor. www.akmennt.is/nu

​

Svenske elever 

kan søge støtte gennem: Centrala Studiestödsnämmden www.csn.se:
Tlf. +46 6018 6000

        .

Norske elever

kan søge stipendium og lån til ophold af mindst tre måneders varighed gennem:
Statens Lånekasse for utdanning: www.lanekassen.no.
Tlf.: +47 2272 6700

​

Finske elever

kan søge støtte gennem Statens Studiestøttecentral i Finland og stipendium gennem
Pohjola-Norden.
Tlf.  +358 9 4542 080  

Starting dates in 2017 (long stays)

​

12 weeks     27th March 2016 – 18th June 2016

19 weeks
13 weeks      7th August – 17th December 2016
18th Sept. – 17th December 2016

​

​

We are flexible

Generally the long stay can last from 12 weeks to 10 months – but we can always have a talk about duration and admission time. If you are in a hurry to get on our folk high school and just can’t wait until the beginning of the semester, then you call us and we’ll find a solution.

​

​

​

Cancellation

If you cancel a long course earlier than four weeks before the start of the course, you get 1,000 Kr back. For 12 weeks courses you get 500 crowns back. For cancellations later than four weeks before the course the amount paid is unfortunately lost. To put an end to your stay, you must pay one month's additional fees calculated from the resignation date.

SIGN UP

PERSONAL DEVELOPMENT

Besides improving your personal and social qualifications, a folk highschool stay will be able to strengthen your peronal development. Are you at a crossrpoad in life, you will experience Brenderup as a place to find new inspiration and energy to carry on along your way in life.

If you need guidance, the teachers of the school will offer lots of support and help to get personally and professionally resolved.

You grow by being a student at Brenderup. You leave as a new individual.

personlig-udvikling

AFTER THE HØJSKOLE

Efter dit ophold på Brenderup Højskole -
få et gratis volontørophold i Europa!

Når du har afsluttet et semester på Brenderup Højskole og har mod på mere, hjælper vi dig igang med at finde ½ eller 1 år som volontør et sted i Europa.

Du melder ind med din energi og arbejdskraft, til gengæld får du dækket alle udgifter til rejse, forsikring, kost og logi og sågar lommepenge! Du får chancen for at udføre frivilligt arbejde et sted i Europa og herigennem lære om dette lands kultur, hverdagsliv, arbejdsliv og fritid.

De frivillige job kan være mangeartede, både arbejde i landbruget, miljø- og genbrugsprojekter, aktivere socialt udsatte grupper, fritid og ferieaktiviteter for børn og unge, støtte og undervisning til børn og unge flygtninge for at nævnte nogle.

Brenderup Højskole hjælper dig med at finde lige det, der udfordrer dig. Men tilmeld dig snarest, da vi har begrænset plads.

Ring og hør nærmere.

efter
FIND OUT MORE
ASK FOR A TOUR
ENROLLMENT
bottom of page